Maatvoeren

Maatvoeren

Ervaring

Door onze jarenlange ervaring hebben we ruime expertise opgebouwd in maatvoeren. Wij leveren digitale ontwerpmodellen alsof het bouwwerk er al staat. Nieuwbouwprojecten brengen we volledig in kaart. Maar ook bestaande gebouwen waarvan geen duidelijke bouwtekeningen meer zijn, kunnen we maatvoeren.

Samenwerken

Maatvoering vraagt om goede samenwerking. Tijdens het project voeren wij regelmatig metingen uit ter voorbereiding of controle van de bouwwerkzaamheden. Door de nauwe samenwerking met onze opdrachtgevers kunnen wij vergissingen voorkomen of tot een minimum beperken. Hierdoor realiseren wij een substantiële faalkosten reductie.

Uitzetten

Voor nieuwbouwprojecten verzorgen en controleren wij alle uitzetwerkzaamheden, het palenplan, de fundering en ankers en de maatvoering van kolommen en wanden. De basis wordt vaak eerst gelegd door landmeten. Ook voor projecten in de Infrastructuur, Spoor en Ondergrond zorgen wij voor maatvoering tot in detail.

Van 3D naar CAD

Met de puntenwolk kunnen we overigens elke verdieping alsook het totale gebouw in 3D visualiseren. Kolommen, liftkernen, wanden van een trappenhuis of vloerpeilen worden vertaald naar CAD bestanden. Door deze te vergelijken met bestaande Autocad bestanden kunnen we gemakkelijk communiceren met onze opdrachtgevers. Het bepalen van de stramienen voor verdere maatvoering wordt zo een stuk eenvoudiger.

Metingen op maat - Kempkes

Wat wij doen

  • Opzetten, maken en beheren van de hoofdmaatvoering (PMG, SMG)
  • Detailmaatvoering in de Bouw, Infra en Spoor
  • Alle uitzetwerkzaamheden voor de Bouw- en Woonrijpfase
  • Deformatiemetingen
  • Revisiemetingen
  • Advisering

Werk waar wij trots op zijn

Kempkes Landmeten werkt door heel Nederland aan geodetische projecten voor gemeenten, Rijkswaterstaat, het Kadaster, ingenieursbureaus, de bouwsector en industrie: