Databeheer Gemalen Veenendaal

Databeheer Gemalen Veenendaal

Beheer van gemalen in Veenendaal

Voor opdrachtgever Remondis Smart Infra BV zijn in de gemeente Veenendaal de beheergegevens van alle 70 gemalen bijgewerkt. Voordat Remondis de berekeningen kan laten uitvoeren is het belangrijk dat de data actueel, betrouwbaar en compleet is.

Naast het registreren van de gegevens zoals hoogte en diepte is ook een foto opgenomen van de objecten om op die manier de beheerder de huidige toestand te laten zien.

Aanpak: efficiëntie voorkomt stagnatie

De gegevens wordt centraal in een database opgenomen. Doordat de locaties van de gemalen vooraf bekend zijn wordt de landmeter efficiënt via een smartphone-navigatie koppeling naar het juiste gemaal gestuurd.

De landmeter ziet real-time in het terrein om welk gemaal het gaat en bestaande gegevens zoals gemaal-code en locatie informatie zijn reeds vooraf ingevuld. Vervolgens registreren we daarvan de actuele gegevens.

Op deze manier is er geen onnodig tijdverlies met zoeken en worden foute aannames voorkomen.

Een opname is pas klaar als alle vereiste gegevens ingevoerd zijn. Dit voorkomt dat er per ongeluk toch een waarde niet ingevuld is en de landmeter terug moet naar de locatie. Een goede voorbereiding en het softwarematig afdwingen van de juiste invoer is een kleine investering maar wordt door ons en onze opdrachtgever als zeer waardevol gezien.

Deze aanpak voorkomt fouten en een negatieve invloed op de planning en zorgt voor een beter eindproduct.

Inwinning

De werkzaamheden zijn uitgevoerd middels een Leica Total Station en GPS, beide bediend door een moderne Pencomputer.

Oplevering

Het geheel wordt als geo-database opgeleverd inclusief een kwaliteitsrapport waarin de opdrachtgever inzicht krijgt in de genomen proces stappen, het toezicht daarop en de eindcontrole.