3D inwinning: statisch en mobiel

3D inwinning: statisch en mobiel

Jouw project in 3D

Zet je 3D-bril op en loop door jouw project heen! Of het nu gaat om een oud pand, een park vol met bomen, een stadscentrum of een enorme sluis: wat je ziet is een digital twin. Een exact kopie van de werkelijkheid op enkele millimeters nauwkeurig. Van een scan en foto bestaande uit miljoenen puntjes maken wij een ‘point cloud’, oftewel: puntenwolk. Deze vorm van mobile mapping heeft veel voordelen. Zo heb je enorm veel data die je op ieder moment kunt raadplegen en waarmee je alles kunt meten. Wat voor eindproduct jij ook vraagt: wij leggen het vast. Nauwkeuriger dan ooit.

3D scannen

3D inwinning kennen we veel vanuit de gamewereld, maar ook voor aannemers, woningcorporaties, renovatiebouw, gemeenten en groenbeheerders is het ideaal. Een nauwkeurige 3D scan maakt het werk namelijk een stuk makkelijker. Doordat je precies de juiste maatvoering hebt, kun je efficiënt werken aan jouw project. Of het nu gaat om nieuwbouw, onderhoud of renovatie: je kunt heel precies modelleren, bedenken wat voor elementen erin moeten en onderaannemers aan het werk zetten. Ook voor buitengebieden en deformaties is het ideaal. Waar je voorheen 70 meetpunten had, zijn het er nu twee miljoen! Bovendien heb je zo minder schaarse landmeters een maatvoerders nodig.

3D data

3D data is de toekomst. Onze puntenwolk is de basis voor andere producten, je integreert deze informatie namelijk moeiteloos als IFC-model in BIM. Met mobile mapping heb je altijd de juiste maatvoering binnen handbereik. Je bent niet meer afhankelijk van oude, gedateerde tekeningen, maar weet precies hoe een gebouw of project eruitziet. Met jouw digital twin voorkom je fouten in het calculeren en bestel je nooit meer te veel of te weinig materialen. Hiermee bespaar je tijd én geld. Ook voor makelaars is het ideaal om huizen in beeld te brengen voor kopers. Klanten kunnen aan de hand van 3D inwinning precies alle afmetingen zien en op basis daarvan hun nieuwe vloer bestellen! In welke branche je ook werkt, onze scan reist en ontwikkelt mee met jouw project: van ontwerp tot ontwikkeling tot eindproduct.

Statisch en mobiel

We kunnen jouw project statisch meten, binnen of buiten. Dat is de meest nauwkeurige methode van 3D inwinning. Voor grotere gebieden gebruiken we onze elektrische bus, of wanneer het nodig is een boot of drone; mobile mapping dus. Dit is een realtime proces waarbij we gevoelige informatie en gezichten automatisch blurren in het kader van privacy. Het voordeel is dat wij gewoon met het verkeer meerijden en dus geen afzettingen hoeven te plaatsen, dat is een stuk veiliger!

Wat wij doen

Wil je meer weten over deze meest nauwkeurige vorm van 3D inwinning of voorbeelddata zien? Laat het ons weten en ontvang een mail met indrukwekkende beelden. Wil je meer informatie? Bel of mail ons dan. Onze experts praten je graag bij. Je bent van harte welkom bij ons op kantoor, maar we komen ook graag naar jouw locatie.

Landmeter - Kempkes Landmeten