Innovatie

Innovatie

innovatie header - Kempkes Landmeten

Onze ambities

Onze ambitie is om voor onze klanten het beste bureau in geodata te zijn. Daarom volgen wij de ontwikkelingen voor het verzamelen van geodata op de voet. Er komen steeds nieuwe producten op de markt met nog geavanceerdere technologie. Met deze innovaties kunnen we geodata nog sneller en accurater beschikbaar stellen aan onze opdrachtgevers.

Nieuwste technologieën

Om snel en accuraat meetgegevens te verzamelen, zetten wij de nieuwste technologieën in. We werken al een tijd met de Leica Pegasus Two (mobile mapping) en andere scaninstrumenten zoals RTC360. We investeren voortdurend in nieuwe hard- en software, eveneens in de ontwikkeling van onze medewerkers. Bekijk onze nieuwste innovatie, de 3D scanner.

Inzet van satellieten
en drones

Het aantal satellieten en drones in de lucht neemt rap toe. Met behulp van satelliet- en luchtbeelden kunnen we grote gebieden beheren. Zo zien we bijvoorbeeld wat de status is van dijken en bruggen. Voor bouwopzichters kunnen we met drones de uitvoering van bouwprojecten monitoren of inspecties uitvoeren, zodat fouten voorkomen kunnen worden en een bouwproject geen vertraging oploopt.

Productontwikkeling met partners

Wij geloven in productontwikkeling met partners. Omdat wij de praktijk kennen, weten we waar procesoptimalisatie tot snelle resultaten zal leiden. Samen met onze partners ontwikkelen we producten die de gewenste procesoptimalisatie zullen realiseren. Een goed voorbeeld hiervan is het toepassen van innovatieve bewegingssensoren die de beweging van bruggen, gebouwen en spoor meet (continu-monitoring). Was er eerst nog veel tijd en arbeid nodig om metingen uit te voeren, met deze hightech tool gebeurt het uiterst nauwkeurig en met één druk op de knop. Een ander voorbeeld is het gebruik van trilling sensoren bij de uitvoering van bouwwerkzaamheden. Hiermee worden de trillingen van de bouwwerkzaamheden gemeten,  zodat schade aan de omgeving voorkomen kan worden.

landmeting innovatie - Kempkes Landmeten

Beheers-managementsysteem GEOdata

De digitale mogelijkheden van geodata zijn eindeloos. Ons uitgangspunt is om data eenmalig in te winnen en voor meerdere doeleinden te gebruiken. Hiertoe ontwikkelen wij een beheers-managementsysteem. Opdrachtgevers kunnen onze werkzaamheden en voortgang online volgen. Ook hebben zij direct beschikking over de door ons gecontroleerde data. Door slim te meten en de data voor onze klanten op te slaan, wordt optimaal gebruik gemaakt van de meetgegevens. De data zijn snel beschikbaar en accuraat. Dit biedt grote voordelen bij aanbestedingen. Bovendien hebben klanten geen omkijken naar opslagbeheer en databeveiliging.

stippen links - Kemkes

Nieuwe toepassingen

Met de nieuwste hard- en software kunnen we nog meer diensten aanbieden. Zo kunnen we hele gebieden scannen en de nulmetingen met vervolgmetingen vergelijken om de veranderingen in een specifieke periode te laten zien. Dit kunnen veranderingen in bebouwing zijn, maar ook in vegetatie, hoogteverschillen of van hele ecosystemen.

Kwaliteit
Innovatie zorgt voor ontwikkeling en is bij ons onderdeel van het dagelijks proces. Het is meer dan alleen een technische verbetering. Praktische problemen zien wij als uitdaging, lastige locaties zien wij als avontuur. De innovaties moeten wel voldoen aan onze hoge kwaliteitseisen. Dit betekent dat de meetmethoden snel tot betrouwbare data moeten leiden, die eenvoudig te verwerken en voor meerdere doeleinden geschikt zijn. Deze data presenteren we in een formaat dat altijd perfect aansluit bij de behoefte van de klant. Veilig, op tijd en binnen budget met interne en externe meerwaarde.

aansluiting A28 - Kempkes Landmeten

Werk waar wij trots op zijn

Kempkes Landmeten werkt door heel Nederland aan geodetische projecten voor gemeenten, Rijkswaterstaat, het Kadaster, ingenieursbureaus, de bouwsector en industrie: