Certificering

Certificering

header11 - Kempkes Landmeten

Het nut van certificeringen

Doe jij ook het liefst zaken met een betrouwbare zakenpartner, die kwaliteit en service levert en daarbij ook goed zorgt voor medewerkers en omgeving? Hoe weet je van te voren of jouw zakenpartner dezelfde handelswijze hanteert als jij? Onze tip: kijk welke certificaten jouw nieuwe zakenrelatie heeft. In dit artikel bespreken we er een aantal en lees je wat het nut ervan is.

stippen links - Kemkes

Gecertificeerd zakenpartner

Kempkes is een betrouwbare, gecertificeerde zakenpartner die kwaliteit en service levert en goed zorgt voor mens en milieu. Wij streven naar een duurzame bedrijfsvoering en naar duurzame relaties met onze partners en opdrachtgevers. Laten we samen meetbare resultaten boeken. Met de nieuwste technieken helpen we ook jouw organisatie bij het realiseren van de beste oplossingen.

Ons managementsysteem

Ons managementsysteem is de ruggengraat van onze organisatie. Het systeem richt zich op wat wij als Kempkes Geo Groep belangrijk vinden:

  • Vastgelegde procedures en processen: NEN-EN-ISO 9001:2015
  • Veiligheid voor onze medewerkers: VCA* 2017/6.0
  • Milieu & Duurzaamheid: NEN-EN-ISO 14001:2015 en CO2 Prestatieladder versie 3.1

VCA veiligheid

VCA * 2017/6.0 Verschillende branches in de Nederlandse industrie zijn verbonden aan de VCA (Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers). Hierin worden hun kennis en ervaring op het gebied van veilig en gezond werken gecombineerd in een meetbaar systeem. Door dit systeem te volgen, kunnen wij, onze werknemers en de…

meer info

CO2 prestatieladder

Aanbestedingsinstrument en managementsysteem Op het gebied van duurzaamheid is de CO2-Prestatieladder hét instrument van Nederland dat bedrijven en overheden helpt bij het reduceren van CO2 en kosten. Daarbij worden verschillende aspecten met elkaar gecombineerd, zowel binnen de bedrijfsvoering, tijdens het uitvoeren van projecten én in de keten als totaalplaatje. Het…

meer info

ISO

NEN-EN-ISO 9001:2015 NEN-EN-ISO 9001 stelt eisen aan het kwaliteitsmanagementsysteem van een organisatie. Door te voldoen aan deze certificering tonen we aan dat wij producten en diensten leveren op een constant niveau, die voldoen aan de eisen van de klant en uiteraard aan de continu ontwikkelende wet- en regelgeving. Daarnaast zetten…

meer info

De lat leggen

Kempkes Geo Groep B.V. is voor bovenstaande kwaliteitskeurmerken gecertificeerd en past dit toe in alle facetten van de organisatie en projecten.
We vinden het belangrijk om certificeringen te behalen. Niet alleen omdat we daarmee aan de buitenwereld kunnen aantonen welke normen we hebben behaald, maar ook om onszelf in staat te stellen om continu te verbeteren.
Een certificering brengt voor ons namelijk ook verplichtingen met zich mee. Het is een verbintenis met de certificerende instanties, maar vooral een afspraak met onze opdrachtgevers, een belofte aan onze potentiele opdrachtgevers en een verplichting naar onze leveranciers. Dat vinden wij belangrijk!
Wij zien deze certificering als een lat, die we vanuit Kempkes Geo Groep telkens weer hoger weten te leggen.

CO2 prestatieladder; duurzaamheid

Nog een manier om aan te tonen dat bedrijven de CO2 reductie serieus nemen: de CO2 prestatieladder. Hierin wordt niet alleen de CO2 uitstoot en kosten van de eigen organisatie in kaart gebracht; ook de prestaties van leveranciers en afnemers worden er in meegenomen. Bovendien horen deelnemers transparant te communiceren over alle aspecten en effecten van hun CO2 beleid en zelf met initiatieven te komen voor verbeteringen binnen de keten. Externe audits zien hier op toe en houden de ambitie en toewijding van de organisatie hoog. De certificering voor de CO2 prestatieladder is een aanvulling op de energie- en klimaatdoelen van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Bedrijven met deze certificering hebben vaak een voordeel bij de gunning van aanbestedingen. Het is dan ook het aangewezen duurzaamheidsinstrument voor bedrijfsvoering, projecten en ketensamenwerking.

stippen links - Kemkes