Medewerker aan het woord

header11 - Kempkes Landmeten

Medewerker aan het woord – Bauke

Medewerker aan het woord – Bauke

Medewerker aan het woord: Bauke

Aan het woord is Bauke van der Meer, projectleider Kadaster.

Ik ben Bauke van der Meer, 46 jaar en woonachtig in Amsterdam

In mijn vrije tijd sta ik graag achter de draaitafel. Ik Mix met oude platen en dan het liefst house muziek uit de jaren negentig. Naast kickboksen en fitness geniet ik van de kroeg en een bezoek aan de bioscoop.

Mijn passie is Azië. Ik heb er al vele locaties bezocht en zodra ik de tijd heb dan vlieg ik die kant weer op.

Opleiding

Mijn doel was vroeger om eigenaar te worden van een discotheek. Dan begin je met een middenstand diploma. Een eigen onderneming is wat me enorm aantrekt.

Na 14 jaar werken voor Tele2 kwamen er reorganisaties. Dit was voor mij een mooi moment om mijn stil gekoesterde droom te volgen en voor mezelf te gaan beginnen. Dat is inmiddels 5 jaar geleden en op dit moment vervul ik de rol van projectleider voor het Kadaster.

Mijn loopbaan begon met een administratieve functie bij de Postbank en werd als snel opgevolgd door een baan in de telecom. Op dat moment was net de telecom hype gaande. Ik heb in die gouden periode een heerlijke tijd gehad bij Telfort Amsterdam.

Tussentijds heb ik een HBO-opleiding gehaald: Internationaal Business en Management. Ik merkte vanuit de praktijk dat dat de kant is waar ik naartoe wilde. Tijdens mijn bachelor voor bedrijfskunde op de internationale markt heb ik mensen leren kennen van diverse nationaliteiten en is ook de liefde voor Azië verder versterkt.

Hoe ben je in het vak gerold

Ik werd getriggerd door de landmeetkundige wereld doordat ik het ‘huis van de toekomst’ bezocht, een project van Chriet Titulaer. Daar kwam ook de plaatsbepaling van het gebouw aan de orde en besefte ik me voor het eerst dat een landmeter een zeer bepalende rol heeft voor elk gebouw.

Mijn rol en functie

Als projectleider ben ik verantwoordelijk voor het budget, kwalitatieve- en financiële doelstellingen, doorlooptijden en deadlines van de kadastrale splitsingen en verificaties die we uitvoeren voor het Kadaster.

Mijn motto is: “Je glimlach is je logo, je persoonlijkheid je visitekaartje en de manier waarop je met anderen omgaat is je handelsmerk”.

Mijn kracht is om een goede binding te hebben met mijn team. Door waardering uit te spreken en een rechtdoorzee aanpak zorg ik voor stabiliteit. Ik beslis makkelijk en ben besluitvaardig. Wanneer de specialist een advies geeft kan ik goed inschatten of dat de juiste weg is.

Doordat er dagelijks deadlines zijn is bewaking erg belangrijk. We hebben samen een team neergezet met allemaal een eigen rol en op die manier wordt er nog steeds progressie geboekt en dat is zichtbaar in de resultaten. Naast een goed ingespeeld team speelt ons kadaster managementsysteem een belangrijke rol.

Wat maakt Kempkes bijzonder?

Het pionieren in het landmeetkundige en gebruik van nieuwe technieken is hier dagelijks aan de orde.

Als je ambitieus bent maak je jezelf snel zichtbaar in de organisatie. Als mensen in hun kracht worden gezet, haalt dat het beste in personen naar boven.

De toekomst

Nu zeker nog niet maar in de toekomst is mijn wens om de helft van de tijd in Azië door te brengen en de andere helft hier in Nederland. De combinatie waarmee je twee werelden samen brengt, spreekt mij erg aan. De snelle hectische Nederlandse maatschappij, afgewisseld met het exotische van Azië, past perfect in dit doel.